Premsa

img

El Festival de Curtmetratges de Manlleu presenta la seva onzena edició en un certamen carregat de novetats i canvis, a fi d’adequar-se a la realitat del moment sense perdre ni la seva essència ni una engruna de qualitat.


PODEU DESCARREGAR EL DOSSIER DE PREMSA AQUÍ


La onzena edició, que canvia d’estació i d’espai, presentarà la seva millor selecció de curtmetratges entre els dies 22 i 27 d’octubre al Cinema Casal Gràcia. Les 59 obres seleccionades, entre les 2.227 rebudes, són una mostra del millor cinema d’arreu, en una edició més internacional que mai.


Enguany, es reestructuren les seccions oficials i els curtmetratges es reparteixen en les seccions de: ficció (que agrupa les antigues seccions de cine i vídeo), animació i la secció de curtmetratge d’Osona. A més, no hi haurà jurat expert si no que el públic esdevindrà en aquesta edició el jurat més expert de tots. Després de 10 anys d’un públic fidel del festival, veient i valorant bons curtmetratges, creiem que està més que preparat per dur a terme aquesta funció. Els millors curts de ficció es premiaran amb el Gran Premi del Públic i el Segon Premi del Públic, junt amb el Premi del Públic al millor Curtmetratge d’Animació i el Premi del Públic al Millor Curtmetratge d’Osona. Aquest any el públic serà el protagonista.


Les sessions oficials de curtmetratges es traslladen totes a la nit, procurant així una màxima assistència de públic i evitant incompatibilitats amb els horaris laborals. Les sessions d’animació, però, es mantenen al matins per permetre l’assistència dels estudiants de batxillerat de Manlleu, encarregats d’atorgar amb el seu vot el premi d’Animació. Tot i així, la secció oficial d’animació es repetirà el dissabte a la tarda per permetre l’accés al públic general.


Els tallers d’animació per a escolars és un dels pilars del festival. Per això, comptem amb la col•laboració de Frank Martos d’Animaldia, que com animador professional conduirà tant els tallers de pixilació per a les escoles com les matinals.
http://vimeo.com/24765874


En aquest link podeu consultar els vídeos realitzats en els tallers de pixilació de les escoles


En aquesta edició, amb l’ànim de potenciar el material audiovisual dels osonencs, a banda de la secció Curtmetratge d’Osona, hi haurà una Mostra de Videoclips d’Osona. L’objectiu és donar a conèixer videos musicals realitzats per osonencs de cantautors i grups de música d’Osona, que a criteri de l’organització tenen una gran qualitat. La mostra es durà a terme al recent estrenat local de la Penya Barcelonista de Manlleu, en un ambient distès i més informal, ja que el local disposa de barra. La voluntat de l’organització es seguir fent lligams entre entitats manlleuenques.


Entre les moltes novetats d’aquest any també cal senyalar l’estrena d’una nova web més dinàmica i actualitzada que us convidem a consultar on ja s’hi troba penjada tota la informació referent als curtmetratges seleccionats d’aquest any i on també podeu trobar la programació i les novetats del festival.


El seguiment del dia a dia de la setmana del Festival es podrà fer a través de ràdio Manlleu, emissora oficial, la qual dedicarà, com va sent habitual, un programa diari amb entrevistes als protagonistes del dia.